Pohovana skuša

11/10/2018
Mariola Pantelic
odMariola PantelicDžedaj4198
"Od sad samo ovako jedemo skušu - pohovanu i garniranu sa mnogo hladnog piva "
Priprema10 min.
Kuvanje10 min.
Ukupno20 min.
Porcije5
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano49
  • Pregledi tokom meseca49
  • Pregledi tokom desmice9
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • skuša - 1 komad, velika
  • jaja - 2 komada
  • prezle - 5 - 6 kašika
  • kukuruzno brašno - 2 - 3 kašike
  • belo brašno - 2 - 3 kašike
  • aleva paprika - 1 kašičica
  • ljuta aleva paprika - 1 kašičica
  • biber - 1 kašičica
  • so
  • ulje - za prženje
* merne jedinice

Način pripreme

Riba se očisti od iznutrica, repa i glave (ako nije već očišćena), nakon toga se isplakne dobro i suši se kuhinjskim ubrusom.

Osušena riba se iseče na parčiće, kotlete širine oko 2 centimetra. Pripremamo tri tanjira. U jedan sipamo prezle, u drugom mutimo jaja sa prstohvatom soli, a u trećem dobro promešamo kukuruzno i belo brašno, prstohvat soli i začine.

U tiganj sipamo ulje, tek toliko da prekrije pola parčića ribe, nakon toga zargevamo ulje (ne na mnogo jaku vatru). Dok se ulje zagreva pripremamo ribu. Svako parče uvaljamo dobro spolja i iznutra sledećim redom: u jaja, kukuruzno brašno (sa začinima), ponovo u jaja i na kraju u prezle.

Nakon što se ulje zagreje, stavljamo gotove parčiće ribe, pržimo dok ne bude gotovo s jedne strane, nakon čega okrećemo na drugu. Pohovanu ribu vadimo na kuhinjski ubrus. Možete da servirate sa sosom po vašoj želji. Ja sam servirala sa kečapom.slični recepti ovde

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti