Čorba od praziluka sa sirom

11/10/2018
Mariola Pantelic
odMariola PantelicDžedaj4198
"Od prvog struka praziluka obavezno pravimo čorbu od praziluka, od ostalih takođe - jednostavno je preukusna "
Priprema10 min.
Kuvanje30 min.
Ukupno40 min.
Porcije6
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano110
  • Pregledi tokom meseca110
  • Pregledi tokom desmice26
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • praziluk - 3 struka
  • sir - 150 g
  • jaja - 2 komada
  • kiselo mleko - 100 g
  • ulje - 6 kašika (maslinovo ulje)
  • brašno - 2 kašike
  • peršun - 1/2 vezice
  • biber - 1/2 vezice
  • so - po ukusu
* merne jedinice

Način pripreme

Očistimo, operemo i isečemo praziluk na sitno. Skuvamo ga dok ne omekša u 1, 5-2 litara posoljene vode.

Blago prepečemo brašno dok ne postane zlatasto, nakon čega ga mutimo u 2-3 kašike hladne vode i masnoći. Dodajemo dobijenu kašu u skuvani praziluk uz mešanje i ostavljamo da provri desetak minuta.

Dodajemo prethodno namrvljeni sir i ostavljamo da vri još 5 minuta.

Pripremamo preliv sa jajetom i kiselim mlekom koje u tankom mlazu sipamo dok mešamo čorbu.

Sklanjamo sa ringle i posipamo sitno isečenim peršunom i mlevenim biberom.slični recepti ovde

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti