Čorba od fazana

11/10/2018
Mariola Pantelic
odMariola PantelicDžedaj4198
"Od malih fazana se pravi sjajna čorba, koja po svi pokazateljima pobeđuje pileću, da znate "
Priprema20 min.
Kuvanje200 min.
Ukupno220 min.
Porcije4
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano18
  • Pregledi tokom meseca18
  • Pregledi tokom desmice2
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Dobro očišćena ptica se preliva hladnom posoljenom vodom i kuva se oko 180 minuta na tihoj vatri, pri čemu se otklanja pena dok se ne izbistri.

Po želji možete da dodate i 1 svinjsku kost za jači bujon.

Kada se mesce skuva, vadi se i čuva na toplom, a u bujon se dodaje sitno isečeno povrće i kuva se dok ne bude gotovo. Dodaju se rezanca i kuva se dok ne omekšaju. Meso se odvaja od kostiju, iskida se i vraća u ostale sastojke, čorba se stavlja da provri i sklanja se sa vatre.

U tankom mlazu se uliva preliv, napravljen od prethodno umućenih žumanaca i pavlake. Pre serviranja pospite sa malo sitno isečenog peršuna.slični recepti ovde

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti