Bakini uštipci sa jednim jajetom

05/02/2017
Sonja Stanulovod Sonja StanulovŠef kuhinje / Autor
"Baka kuva i najukusnije, i najekonomičnije. I uz sve to uvek nam servira ove uštipke sa domaćim slatkom. Želimo da i vama bude slatko!"
Priprema30 min.
Kuvanje30 min.
Ukupno60 min.
Porcije1
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano2 669
  • Pregledi tokom meseca897
  • Pregledi tokom desmice2
  • Rejting-

Potrebni sastojci

  • jajа – 1 komad
  • kiselo mleko – 1 šolja
  • soda bikarbona – na vrh kašičice
  • so - prstohvat
  • šećer - prstohvat
  • brašno – po potrebi
  • ulje
* merne jedinice

Način pripreme

Sipamo ulje u suvi tiganj ili šerpu i stavimo da se zagreva. Dok se ulje zagreva, pripremamo testo.

U posudu sipamo kiselo mleko, dodajemo sodu bikarbonu, dobro promešamo, zatim razbijemo jaje, dodajemo so i šećer i ponovo mešamo, uz postepeno dodavanje brašna.

Čim smesa postane dovoljno gusta, prestajemo sa mešanjem i počinjemo da mesimo dok se ne dobije mekano testo.

Pripremljeno testo razvlačimo oklagijom na koru ne prevelike debljine, sečemo na kvadrate ili romboide i spuštamo u zagrejano ulje.

Pošto se isprže sa jedne strane, uštipke okrećemo, a kada su gotovi vadimo ih rešetkastom kašikom.

Nije neophodno cediti uštipke na kuhinjskom ubrusu, jer neće biti masni.

Možemo ih servirati kako sa slatkim, tako i sa slanim prilogom, jer uštipci imaju neutralan ukus.

Preporučujem šećer u prahu ili sir.slični recepti ovde

0
Ukupno glasalo: 0
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti

Bonapeti.rs na Fejsbuku

Još iz kategorija