Jednostavne mekike bez mešenja

03/02/2017
Sonja Stanulovod Sonja StanulovŠef kuhinje / Autor
"Ove mekike su odlične za vaš naredni doručak. Jednostavno se pripremaju i slažu se uz sir i džem po izboru. Jedan dobar početak dana."
Priprema20 min.
Kuvanje15 min.
Ukupno35 min.
Porcije4
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano8 067
  • Pregledi tokom meseca1032
  • Pregledi tokom desmice0
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • brašno – 2 šolje
  • so – 2 prstohvata
  • šećer – 2 prstohvata
  • kvasac – 1 kašika
  • maslac – za prženje
  • šećer u prahu
* merne jedinice

Video recept

Način pripreme

U veliku posudu sipati prosejano brašno i kvasac, razmućen sa malo vode, šećerom i solju.

Dodati oko 250 ml tople vode i pažljivo mešati. Dobijenu smesu prekriti providnom folijom i čuvati u frižideru 6-7 sati, nakon čega se vadi iz frižidera.

Namašćenom kašikom vaditi od dobivene guste smese i spuštati u zagrejanu masnoću.

Mekike pržiti sa obe strane i vaditi na kuhinjski ubrus da se ocede od masnoće.

Posuti šećerom u prahu i servirati.slični recepti ovde

5 0
4 2
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti

Bonapeti.rs na Fejsbuku

Još iz kategorija