Palačinke sa kiselim mlekom

06/02/2017
Sonja Stanulov
odSonja StanulovGlavni urednik25089
"Najbolje palačinke, koje će i posle dva dana biti meke i sočne. Vredi probati!"
Priprema10 min.
Kuvanje40 min.
Ukupno50 min.
Porcije15
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano14 459
  • Pregledi tokom meseca352
  • Pregledi tokom desmice45
  • Rejting3.5 od 5

Potrebni sastojci

  • kiselo mleko - 1 čaša
  • soda bikarbona - ½ kašičice
  • jaja - 2 komada
  • brašno - u zavisnosti od željene količine 1 i ½ čaše
  • voda - do gustine boze
  • so - ½ kašičice
  • šećer - ½ kašičice
* merne jedinice

Način pripreme

Umutiti dobro jaja, šećer i so. Rastvoriti sodu u kiselom mleku i dodati u umućena jaja mešajući smesu.

Dodavati brašno i vodu, naizmenično u malim količinama.

Ako želite više palačinki, dodajte više brašna i vode. Smesa na kraju treba da bude ređa od uobičajenog testa za palačinke, što će testo učiniti nežnim i krhkim.

Podmazati tiganj za palačinke i razliti smesu iz male kutlače. Tako peći sve palačinke. Ako se kidaju, znači da treba dodati još malo brašna u smesu.

Za mene su ovo najuspešnije palačinke koje sam pravila – i posle dva dana ostaju meke i sočne, naravno ako ih pokrijete.slični recepti ovde

5 0
4 1
3 1
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti