Pečena patka

06/02/2017
Sonja Stanulovod Sonja StanulovŠef kuhinje / Autor
"Zaboravite na Pekinšku patku. Ovo je recept za pripremu najukusnije patke."
Priprema40 min.
Kuvanje120 min.
Ukupno160 min.
Porcije10
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano99
  • Pregledi tokom meseca8
  • Pregledi tokom desmice3
  • Rejting-

Potrebni sastojci

  • pačetina - 1 patka
  • maslac – ½ šolje
  • šargarepa – 2 komada
  • celer – 1 struk
  • crni luk – 1 mala glavica
  • bujon – 1 šolja
  • vino – ½ šolje
  • so
  • biber - mleveni
* merne jedinice

Način pripreme

Očistiti jednu mladu, dobro uhranjenu patku. Posoliti je spolja i unutra i natrljati mlevenim biberom. Staviti je u posudu za pečenje i preliti rastopljenim maslacem. Oko nje rasporediti nasečenu šargarepu, celer i luk i staviti da se peče.

Kada se povrće zapeče, u posudu dodati bujon i vino. Povremeno prelivati patku sosom i okretati, kako bi se ravnomerno ispekla sa obe strane.

U slučaju da sos iskipi, dodajte još bujona ili vrelu vodu i vino.slični recepti ovde

0
Ukupno glasalo: 0
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti

Bonapeti.rs na Fejsbuku

Još iz kategorija