Pečena patka

06/02/2017
Sonja Stanulov
odSonja StanulovGlavni urednik24989
"Zaboravite na Pekinšku patku. Ovo je recept za pripremu najukusnije patke."
Priprema40 min.
Kuvanje120 min.
Ukupno160 min.
Porcije10
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano1 025
  • Pregledi tokom meseca105
  • Pregledi tokom desmice1
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Očistiti jednu mladu, dobro uhranjenu patku. Posoliti je spolja i unutra i natrljati mlevenim biberom. Staviti je u posudu za pečenje i preliti rastopljenim maslacem. Oko nje rasporediti nasečenu šargarepu, celer i luk i staviti da se peče.

Kada se povrće zapeče, u posudu dodati bujon i vino. Povremeno prelivati patku sosom i okretati, kako bi se ravnomerno ispekla sa obe strane.

U slučaju da sos iskipi, dodajte još bujona ili vrelu vodu i vino.slični recepti ovde

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti

Bonapeti.rs na Fejsbuku

Još iz kategorija