Pasulj zapečen u rerni

04/02/2017
Sonja Stanulov
odSonja StanulovGlavni urednik24980
"Koliko puta nedeljno jedete pasulj? Preporučujemo vam ovaj neodoljivi klasični recept, tipičan za makedonski kraj – i ne, nije težak za pripremu."
Priprema15 min.
Kuvanje120 min.
Ukupno135 min.
Porcije3
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano9 243
  • Pregledi tokom meseca174
  • Pregledi tokom desmice56
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • pasulj - 400 g
  • šargarepa - 1 komad
  • crni luk - 1 glavica
  • prvena paprika - 1 komad
  • paradajz pire - 3 supene kašike
  • nana
  • čubrica
  • aleva paprika
  • so
  • ulje - 60 ml
* merne jedinice

Način pripreme

Poptopiti pasulj u vodu i ostaviti ga da stoji najmanje 6 sati ili preko noći. Nakon toga prosuti vodu, naliti novu i kuvajte dok ne omekša. Kada je pasulj skuvan doliti malo ulja i začine po ukusu.

Posebno propržiti nasečene crni luk, šargarepu i papriku. Čim omekšaju, začiniti i njih začinima i dodati paradajz pire. Promešati.

Sipati pasulj sa vodom u dublji sud i dodati proprženo povrće.

Pasulj staviti da se peče u umereno zagrejanoj rerni dok gotovo sva voda ne ispari.slični recepti ovde

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti

Bonapeti.rs na Fejsbuku

Još iz kategorija