Lenji kolač

07/02/2017
Milica Djordjevic
odMilica DjordjevicŠef kuhinje179
"Brz i ukusan kolač koji se topi u ustima. Ovaj kolač nam je otkrila naša glavna urednica, koja nas njime razmazi s vremena na vreme. Prosto retko ima vremena za drugo."
Priprema30 min.
Kuvanje25 min.
Ukupno55 min.
Porcije12
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano7 033
  • Pregledi tokom meseca80
  • Pregledi tokom desmice0
  • Rejting3 od 5

Potrebni sastojci

  • jabuke - 1.5 kg
  • brašno - 1 šolja
  • griz - 1 šolja
  • šećer - 1 šolja + još 5 kašičica za karamelizovanje
  • prašak za pecivo - 1 kesica
  • cimet - 1 - 2 kašičice
  • maslac - 80 - 100 g, otopljen
* merne jedinice

Način pripreme

Pomešajte sve suve sastojke osim cimeta i dobro izmešajte.

Narendajte jabuke i pomešajte ih sa cimetom i šećerom.

Počnite da ređate u pravougaonu tepsiju - tanak red suve smese, malo maslaca, red jabuka i tako još 2 reda.

Odgore stavite griz i prelijte rastopljenim maslacem. Ja volim da dodam i malo soka od jabuke.

Stavite kolač da se peče u umereno zagrejanoj rerni dok ne porumeni.slični recepti ovde

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti

Bonapeti.rs na Fejsbuku

Još iz kategorija