Bataci sa pečurkama i topljenim sirom

07/02/2017
Anonymous
odAnonymousŠef kuhinje179
"Hit dana. Iz bugarske retro kuhinje. Jedinstveni ukus u spoju meke piletine, pečuraka i začina."
Priprema20 min.
Kuvanje70 min.
Ukupno90 min.
Porcije6
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano445
  • Pregledi tokom meseca14
  • Pregledi tokom desmice0
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Poprskajte pileće batake solju, biberom i limunovim sokom. Ostavite da se mariniraju 30 minuta, a za to vreme isecite slaninu na tanke tračice, a očišćene pečurke na listiće.

Zagrejte malo maslaca i kratko propržite prvo slaninu, a zatim dodajte i pečurke. Ispržite da bude polugotovo i pospite začinima uključujući i muskatni orah. Dodajte naseckan topljen sir i polako mešajte dok se ne rastopi. Po želji možete doliti i belo vino.

Poređajte batake u tepsiju, pokrijte tankim listićima preostalog maslaca i prelijte sosom od pečuraka. Pecite u rerni na umerenoj temperaturi oko 30-40 minuta ili dok meso ne bude gotovo.slični recepti ovde

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti

Bonapeti.rs na Fejsbuku

Još iz kategorija