Originalno testo za picu

07/02/2017
Milica Djordjevic
odMilica DjordjevicŠef kuhinje179
"Ukusan recept za testo za picu, o kom se priča. Tako je stigao i do nas, a mi smo požurili da ga podelimo sa vama!"
Priprema30 min.
Ukupno30 min.
Porcije1
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano7 255
  • Pregledi tokom meseca75
  • Pregledi tokom desmice1
  • Rejting-

Potrebni sastojci

  • kvasac - 25 g svežeg ili 2 kesice suvog (po 7 g)
  • voda - otprilike 2/3 šolje tople vode (150 ml)
  • brašno - 3 šolje običnog (450 g) + 1/2 šolje (75 g) za radnu površinu
  • so - 1/2 kašičice
* merne jedinice

Način pripreme

Kvasac i pola količine tople vode se pomešaju, dok se kvasac ne rastvori. Ostavi se sa strane da se aktivira oko 15 min, ili dok se ne naraste i postane kremasto. U vanglu se sipa prosejano brašno i so, napravi se udubljenje u sredini, u koju se izlije smesa sa kvascem, preostala voda i svi drugi sastojci recepta.

Meša se drvenom varjačom, dok se brašno ne umesi. Radna površina se poprska brašnom i mesi se u trajanju od 8-10 min. Kada testo postane tvrdo i prestane da se lepi, nekoliko puta se udari njime po površini.

Testo treba da je glatko i elastično, a ispod površine treba da se vide vazdušni mehurići i da vraća svoj oblik ako se pritisne dlanom.

Umešeno testo se stavlja u vanglu podmazanu uljem i pokriva se krpom. Ostavlja se da narasta, dok dva puta ne uveća svoj obim. Da bi se oformila pica, testo se stavlja u pleh za picu i prstima se pritiska i širi u stranu, dok ne pokrije dno tepsije.

Ostaviti da stoji 10 min pre stavljanja nadeva. Da biste napravili kalcone, testo se razvija u formi kruga. Nadev se stavlja samo u jednu polovinu kruga, a ostavi se prazno 2.5 cm od ivice. Nadev se prekriva drugom polovinom i krajevi se pritiskaju prstima, da bi se zatvorili.slični recepti ovde

0
Ukupno glasalo: 0
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti

Bonapeti.rs na Fejsbuku

Još iz kategorija