Čorba od svinjskih škembića sa jajima

06/02/2017
Tanja Radmanovacod Tanja RadmanovacInovator / Autor
"Čak i oni su koji ljubitelji klasične čorbe od škembića neće odoleti našem predlogu za čorbu od svinjskih škembića sa jajima."
Priprema35 min.
Kuvanje70 min.
Ukupno105 min.
Porcije6
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano18
  • Pregledi tokom meseca4
  • Pregledi tokom desmice2
  • Rejting-

Potrebni sastojci

  • svinjski škembići – 500 g
  • sveže mleko – 700 ml
  • kiselo mleko – 2 - 3 supene kašike
  • kaja – 2 komada
  • biber
  • aleva paprika
  • ljuta aleva paprika
  • brašno
  • beli luk
  • sirće
  • ulje
  • so
* merne jedinice

Način pripreme

Svinjske škembiće dobro očistite, isecite na komade i potopite u sirće i sodu bikarbonu.

Nakon toga ih operite i kuvajte, a ako želite da ubrzate proces kuvanja, možete koristiti i ekspres lonac.

Kad se dobro skuvaju, isecite ih na sitne komade.

Jaja umutite sa kiselim i svežim mlekom. U zagrejano ulje ili puter zapržite brašno i uz neprestano mešanje postepeno dodavati umućenu smesu i bujon.

Posebno napravite zapršku od ulja i aleve paprike. Zatim dodajte isitnjen beli luk, sirće i alevu papriku.

Prijatno!slični recepti ovde

0
Ukupno glasalo: 0
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti

Bonapeti.rs na Fejsbuku

Još iz kategorija