Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa Mesom»Svinjetina»Meze»Pikantne uši sa roštilja

Pikantne uši sa roštilja

Vanya GeorgievaVanya Georgieva
Guru
1k2284k241
Pikantne uši sa roštilja
Fotografije: Vanya Georgieva
1 / 4
05/02/2017
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
60 min.
Porcije
4
"Uši sa roštilja po starom i dokazano dobrom bugarskom receptu. Ko drži dijetu - bolje da ne gleda. A drugima - neka vam je prijatno!"

Potrebni sastojci

  • svinjske uši - 1kg
  • soja sos - 1 šoljica
  • šećer - 1 kašičica ili med
  • so - po ukusu
  • univerzalni začin - za roštilj - 1 kašika
  • ljuta aleva paprika - prstohvat
  • biber
  • ulje - 1 kašika
* merne jedinice

Način pripreme

Uši dobro očistiti i staviti ih da se skuvaju, ali ne u potpunosti. Nakon toga, uši iseći na trakice i ređati ih u već umešane začine sa soja sosom.

Dobro sve umešati i ostaviti uši da stoje ovako što je duže moguće, kako bi se dobro začinile.

Roštilj uključiti da se zagreje, podmazati ga slaninom i potom ređati uši.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
42
30
20
10
Oceni: