Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa Mesom»Piletina»Jela u đuvečari»Pikantan pileći file u đuvečari

Pikantan pileći file u đuvečari

Sevda AndreevaSevda Andreeva
Džedaj
451125958142
Pikantan pileći file u đuvečari1 / 2
08/02/2017
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
60 min.
Ukupno
90 min.
Porcije
6
"Ako volite jela iz đuvečare, a nemate mnogo vremena na raspolaganju, probajte ovaj recept. Ukus je neponovljiv i sigurno će vam se dopasti."

Potrebni sastojci

  • pileće grudi - 2 kom.
  • brašno - 1 kašika.
  • ulje - 2 kašika
  • luk - 1 glavica
  • pečurke - 150 g
  • sok od paradajza - 1 šolja
  • kačkavalj - 100 g
  • peršun - ½ veze
  • ljuta papričica - 1 kom.
  • so - po ukusu
  • biber - po ukusu
* merne jedinice

Način pripreme

Posolite pileće grudi i uvaljajte ih u brašno, u koje ste dodali biber.

Pržite ih u tiganju na ulju sa obe strane.

Izvadite meso i u istoj masnoći dinstajte očišćen i iseckan luk i pečurke. Pospite iseckanim peršunom, dodajte ljutu papričicu i zalijte sokom od paradajza.

Nakon što provri, vratite naseckane pileće grudi i rasporedite u đuvečare.

Pre stavljanja u hladnu rernu, pospite narendanim kačkavaljem.

Peći oko 30 min na 200 stepeni.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

3
50
40
31
20
10
Oceni: