Teleće lovačke šnicle

09/02/2017
Sonja Stanulov
odSonja StanulovGlavni urednik25089
"Odavno nismo jeli nešto toliko ukusno. I sada jedva čekamo da uživamo."
Priprema25 min.
Kuvanje60 min.
Ukupno85 min.
Porcije4
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano1 487
  • Pregledi tokom meseca21
  • Pregledi tokom desmice0
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • šnicle - 4 komada telećih
  • svinjski but - 200 g dimljenog
  • pečurke - 150 g
  • brašno - 2 kašike
  • voda - 600 ml (može i više)
  • so
  • biber
  • za paniranje
  • kukuruzni griz
  • brašno
  • jaja - 2 komada
* merne jedinice

Način pripreme

Napraviti od mesa tanke šnicle i začiniti. Uvaljati ih u brašno, razmućena jaja i na kraju u kukuruzni griz. Ostavite ih na stranu.

Propržiti najpre dimljeno meso, zatim dodati pečurke. Sotirati nekoliko minuta, pa sipajte u tanjir.

Dodati ulje u tiganj, pa ispržiti šnicle.

U istoj masnoći propržiti brašno, pa dolivati vodu do potrebne gustine.

Začiniti solju i biberom. Vratiti u tiganj pečurke, dimljeno meso i šnicle.

Ostaviti da se krčka nekoliko minuta, pa skinuti sa vatre.slični recepti ovde

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti