Svinjetina sa povrćem, kiselim krastavcima i maslinama

06/02/2017
Tanja Radmanovacod Tanja RadmanovacInovator / Autor
"Dva sata smo stajali pored rerne, čekajući da jelo stigne. To su nam bila dva najlepša sata u životu."
Priprema20 min.
Kuvanje120 min.
Ukupno140 min.
Porcije6
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano387
  • Pregledi tokom meseca6
  • Pregledi tokom desmice0
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • svinjetina – 600 g
  • luk – 3 struka praziluka
  • pečurke – 300 g
  • šargarepa – 4 komada
  • kiseli krastavčići – 3 - 4 komada
  • paprika – 4 komada pečenih crvenih paprika
  • masline – 100 g
  • so
  • biber
  • lovorov list
  • aleva parika
  • vino – 100 ml crvenog vina
  • voda – 200 ml
* merne jedinice

Način pripreme

Isecite meso na manje snicle i prodinstajte na malo ulja.

Dodajte pečurke isečene na listiće. Sve to zajedno isipajte u đuveč, pa ubacite kisele krastavčiće i praziluk prethodno isečen na kolutiće.

Zajedno sa maslinama dodajte paprike isečene na manje trake.

Zatim sipajte vino, vodu i dodajte začine. Pažljivo promešajte i pokrijte poklopcem.

Pecite na 180-200 stepeni i jelo će biti gotovo nakon 2 sata.slični recepti ovde

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti

Bonapeti.rs na Fejsbuku

Još iz kategorija