Miš-maš u rerni za 30 minuta

08/02/2017
Jelena Andonovod Jelena AndonovInovator / Autor
"Originalno ukusno, lako i brzo prženo iz rerne, za samo 30 minuta - prema proverenom seoskom receptu."
Priprema10 min.
Kuvanje20 min.
Ukupno30 min.
Porcije4
Skuvao je+1 Poeni
Korisnici, koji su pripremili ovaj recept: 1
  • Ukupno pregledano57 401
  • Pregledi tokom meseca9274
  • Pregledi tokom desmice86
  • Komentarisano1 times
  • Rejting5 od 5
  • Skuvano1

Potrebni sastojci

  • pečena paprika - 1 tegla
  • sir - 100 g
  • peršun - 1 vezica
  • beli luk - 3 čena
  • biber - 2 prstohvata
  • so - 2 prstohvata
  • ulje - 2 kašike
  • kačkavalj - 100 g
  • ZA PRELIV
  • jaja - 3 kom većih
  • kiselo mleko - 4 kašike
  • brašno - 2 kašike
  • soda bikarbona - prstohvat
* merne jedinice

Video recept

Način pripreme

Pečene i oljuštene paprike iz tegle se cede i režu na trake. Sipati ih u nauljen pleh. Preko njih staviti sir i ispasirane čenove belog luka.

Dodati par kapljica ulja, biber, malo soli i sitno naseckan peršun.

Umutiti jaja sa kiselim mlekom i sodom bikarbonom, i dodati brašno.

Ovom smesom preliti paprike i peći 20 minuta na 200 stepeni u prethodnoj zagrejanoj rerni.

Izvaditi iz rerne i posuti narendanim kačkavaljem, pa ponovo vratiti u rernu 10 minuta da se zapeče.

Servirati sa mlečnim sosom sa belim lukom.

Neverovatno je ukusno, a sos ga čini neodoljivim!slični recepti ovde

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari (1)

Pomoravka
Pomoravka
30.04.2017 03:05
Danas smo imali odličan ručak...jedino nisam znala šta je mlečni sos pa smo jeli uz kiselo mleko pomešano sa belim lukom.Hvala na receptu.
0
0

Pogledaj sve komentare ili napiši komentar

Top recepti

Bonapeti.rs na Fejsbuku

Još iz kategorija