Bonapeti.rs»Recepti»Jela od Povrća»Miš-Maš»Miš-maš u rerni za 30 minuta

Miš-maš u rerni za 30 minuta

VILI-Violeta MatevaVILI-Violeta Mateva
Autor
2k4869k398
Miš-maš u rerni za 30 minuta
Fotografije: Admin
1 / 11sa Videom
08/02/2017
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
20 min.
Ukupno
30 min.
Porcije
4
"Originalno ukusno, lako i brzo prženo iz rerne, za samo 30 minuta - prema proverenom seoskom receptu."

Potrebni sastojci

  • pečena paprika - 1 tegla
  • sir - 100 g
  • peršun - 1 vezica
  • beli luk - 3 čena
  • biber - 2 prstohvata
  • so - 2 prstohvata
  • ulje - 2 kašike
  • kačkavalj - 100 g
  • ZA PRELIV
  • jaja - 3 kom većih
  • kiselo mleko - 4 kašike
  • brašno - 2 kašike
  • soda bikarbona - prstohvat
* merne jedinice

Način pripreme

Pečene i oljuštene paprike iz tegle se cede i režu na trake. Sipati ih u nauljen pleh. Preko njih staviti sir i ispasirane čenove belog luka.

Dodati par kapljica ulja, biber, malo soli i sitno naseckan peršun.

Umutiti jaja sa kiselim mlekom i sodom bikarbonom, i dodati brašno.

Ovom smesom preliti paprike i peći 20 minuta na 200 stepeni u prethodnoj zagrejanoj rerni.

Izvaditi iz rerne i posuti narendanim kačkavaljem, pa ponovo vratiti u rernu 10 minuta da se zapeče.

Servirati sa mlečnim sosom sa belim lukom.

Neverovatno je ukusno, a sos ga čini neodoljivim!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
53
40
30
20
10
Oceni:

Komentari

Потребител#190604
Потребител#190604
Danas smo imali odličan ručak...jedino nisam znala šta je mlečni sos pa smo jeli uz kiselo mleko pomešano sa belim lukom.Hvala na receptu.
30.04.2017 03:05