Jednostavna i brza baklava

08/02/2017
Jelena Andonovod Jelena AndonovInovator / Autor
"Sočna baklava koja se sprema vrlo jednostavno, pa je može spremiti i početnik u kuvanju."
Priprema30 min.
Kuvanje30 min.
Ukupno60 min.
Porcije25
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano1 721
  • Pregledi tokom meseca87
  • Pregledi tokom desmice9
  • Rejting-

Potrebni sastojci

  • kore za pitu - 500 g gotovih
  • maslac - 300 g
  • orasi - 300 g
  • ZA SIRUP
  • šećer - 800 g
  • voda - 500 ml
  • limun - 1 kom. soka od limuna
  • kore pomorandže
* merne jedinice

Način pripreme

Kore ređati u pleh. Kada se poređaju 2-3 kore, staviti fil sa orasima. Ređati ponovo kore i fil, dok se ne upotrebi sav materijal.

Postavljenu baklavu rezati na rombove oštrim nožem. Na ringli prokuvati maslac, nakon toga preliti ga preko baklave.

Baklavu peći dok ne porumeni. Kada se ohladi, zaliti je hladnim sirupom, koji se kuva oko 15 minuta. Dodati limunov sok i kore pomorandže.slični recepti ovde

0
Ukupno glasalo: 0
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti

Bonapeti.rs na Fejsbuku

Još iz kategorija