Originalna škembe čorba

07/02/2017
"Recept sa najviše dobrih ocena, čitanja, lajkova. Najbolji recept za škembe čorbu. Ako voliš škembe čorbu, ovo je tvoj recept."
Priprema20 min.
Kuvanje180 min.
Ukupno200 min.
Porcije6
Skuvao je+1 Poeni
Korisnici, koji su pripremili ovaj recept: 1
  • Ukupno pregledano8 343
  • Pregledi tokom meseca524
  • Pregledi tokom desmice66
  • Rejting5 od 5
  • Skuvano1

Potrebni sastojci

  • teleće škembe - 1 kg
  • sveže mleko - 1 l
  • ulje - 2 kašike
  • maslac - 2 kašike
  • aleva paprika - 1 ½ kašike
  • so
  • beli luk - 4 - 5 čena, smrvljen, za serviranje
  • sirće - oko 100 ml za serviranje
  • tucana paprika - ljuta
* merne jedinice

Video recept

Način pripreme

Dobro operite i očistite teleće škembe. Stavite u ekspres lonac i kada provri kuvajte oko 50 minuta, možda malo duže. Ako nemate ekspres lonac, kuvajte ga u običnom loncu oko 3 sata ili dok ne omekša.

Izvadite škembe, sačekajte da se ohladi i nasecite ga na manje komade. Bujon koji je ostao od kuvanja ostavite da se dobro ohladi i sklonite masnoću koja se nakupila na povšini. Ocedite bujon.

Zagrejte maslac i ulje u šerpi i propržite alevu papriku veoma kratko. Postepeno dolivajte mleko, pritom neprekidno mešajući. Nakon toga dodajte i oko 1 l procedjenog bujona. Čim provri, dodajte so po ukusu i nasečeno škembe.

Ostavite da se kuva oko 5 minuta i skinite sa vatre. Beli luk smrvite ili izgnječite u presi i dodajte mu oko 100 ml sirćeta. Ovaj sos poslužite uz škembe čorbu u posudi, a u drugoj sipajte ljutu tucanu papriku.slični recepti ovde

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti