Originalna škembe čorba

07/02/2017
Sonja Stanulov
odSonja StanulovŠef kuhinje24980
"Recept sa najviše dobrih ocena, čitanja, lajkova. Najbolji recept za škembe čorbu. Ako voliš škembe čorbu, ovo je tvoj recept."
Priprema20 min.
Kuvanje180 min.
Ukupno200 min.
Porcije6
Skuvao je+1 Poeni
Korisnici, koji su pripremili ovaj recept: 1
  • Ukupno pregledano3 388
  • Pregledi tokom meseca186
  • Pregledi tokom desmice85
  • Rejting-
  • Skuvano1

Potrebni sastojci

  • teleće škembe – 1 kg
  • sveže mleko – 1 l
  • ulje – 2 kašike
  • maslac – 2 kašike
  • aleva paprika – 1 ½ kašike
  • so
  • beli luk – 4 - 5 čena, smrvljen, za serviranje
  • sirće – oko 100 ml za serviranje
  • tucana paprika – ljuta
* merne jedinice

Video recept

Način pripreme

Dobro operite i očistite teleće škembe. Stavite u ekspres lonac i kada provri kuvajte oko 50 minuta, možda malo duže. Ako nemate ekspres lonac, kuvajte ga u običnom loncu oko 3 sata ili dok ne omekša.

Izvadite škembe, sačekajte da se ohladi i nasecite ga na manje komade. Bujon koji je ostao od kuvanja ostavite da se dobro ohladi i sklonite masnoću koja se nakupila na povšini. Ocedite bujon.

Zagrejte maslac i ulje u šerpi i propržite alevu papriku veoma kratko. Postepeno dolivajte mleko, pritom neprekidno mešajući. Nakon toga dodajte i oko 1 l procedjenog bujona. Čim provri, dodajte so po ukusu i nasečeno škembe.

Ostavite da se kuva oko 5 minuta i skinite sa vatre. Beli luk smrvite ili izgnječite u presi i dodajte mu oko 100 ml sirćeta. Ovaj sos poslužite uz škembe čorbu u posudi, a u drugoj sipajte ljutu tucanu papriku.slični recepti ovde

0
Ukupno glasalo: 0
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti

Bonapeti.rs na Fejsbuku

Još iz kategorija