Musaka sa bešamel sosom, jajima i kačkavaljem

07/02/2017
"Tajna ukusne musake je u prelivu, a na,j naj, najukusnija musaka se pravi sa bešamel sosom, kažemo vam, da znate"
Priprema25 min.
Kuvanje50 min.
Ukupno75 min.
Porcije6
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano3 108
  • Pregledi tokom meseca13
  • Pregledi tokom desmice2
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Oljuštite i isecite krompir na kockice. U tiganju zagrejte ulje i izdinstajte mleveno meso, luk, šargarepu i paprike.

Dodajte krompir, sok od paradajza i začine. Dobro promešajte i sipajte smesu u odgovarajucu tepsiju. Sipajte vode, koliko da prekrije sastojke.

Jelo pecite na 200 stepeni oko 40 minuta, ili dok povrće ne postane mekano. Za preliv zapržite brašno u maslacu.

Sipajte mleko i energično mešajte da ne bi ostale grudvice. Posolite i dodajte začine po ukusu. Umutite jaja i polako ih odajte u sos.

Izvadite musaku i pospite 1/2 kačkavalja. Prelijte sosom i pospite preostalim kačkavaljem. Vratite u rernu da se zapeče još 10-15 minuta.slični recepti ovde

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti

Bonapeti.rs na Fejsbuku

Još iz kategorija