Penjurlija Karnijera

08/02/2017
Anonymous
odAnonymousGlavni urednik25089
"Samo da znate. Naše penjurlije ne ostaju nepojedene."
Priprema30 min.
Kuvanje90 min.
Ukupno120 min.
Porcije6
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano25 560
  • Pregledi tokom meseca1623
  • Pregledi tokom desmice0
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • brašno - oko 800 g
  • voda - 200 ml, topla
  • sveže mleko - 200 ml, toplo
  • jaja - 3 komada
  • kvasac - 30 g
  • so - 1 ravna kašika
  • šećer - 1 ravna kašika
  • mast - na vrh supene kašike
  • maslac - 40 - 60 g
* merne jedinice

Način pripreme

U posudu stavite čašu brašna. Napravite rupu u sredini i tamo uspite kvasac, vodu i šećer.

Kada smesa počne da vri, dodajte razmućena 2 jaja sa solju i mlekom. Kašikom mešajte i dodajte postepeno prosejano brašno.

Kada dobijete mnogo gusto testo, pokrijte providnom folijom i ostavite da nadodje na toplom.

Kada je testo spremno, uz pomoć špatule ga prebacite u pleh za pečenje, koji prethodno premažete uljem i pobrašnajte.

Testo poravnajte mokrom kašikom da se ne bi lepilo. Premažite testo razmućem jajetom i preko toga stavite komadiće masti i maslaca.

Smrvljeni sir pospite preko testa. Stavite u hladnu rernu i uključite na 180 stepeni.

Penjurlija je gotova za otprilike 40 minuta. Servira se topla sa jogurtom.slični recepti ovde

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti

Bonapeti.rs na Fejsbuku

Još iz kategorija