Mekane kiflice sa ratlukom

09/02/2017
Sonja Stanulovod Sonja StanulovŠef kuhinje / Autor
"Svakako znate da možemo i sami da pojedemo sve kiflice, ali sačuvaćemo jednu za vas, pošto ste nam prijatelji."
Priprema120 min.
Kuvanje25 min.
Ukupno145 min.
Porcije16
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano749
  • Pregledi tokom meseca35
  • Pregledi tokom desmice2
  • Rejting3 od 5

Potrebni sastojci

  • sveže mleko – 250 ml
  • voda – 250 ml topla
  • kvasac – 21 gram
  • ulje – 100 ml
  • šećer - 3 kašike
  • so – 1 kašićica
  • jaja – 2 komada
  • brašno – 800 - 900 g
  • ratluk
* merne jedinice

Način pripreme

Rastvorite kvasac sa šećerom u toplo sveže mleko. Zajedno sa ostalim sastojcima zamesite meko testo.

Ostavite da nadođe, dok se ne udvostruči. Oklagijom razvucite veliku koru i nasecite je na 16 trouglova.

Na široki deo svakog trougla stavite parče ratluka. Uvijte na kiflice i ređajte na tavu.

Ostavite da nadođu, namažite ih razmućenim žumancem sa malo mleka.

Pecite kiflice na 180°C oko 25 – 30 minuta.slični recepti ovde

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti

Bonapeti.rs na Fejsbuku

Još iz kategorija