Polat od patišpanja Zimska bajka

08/02/2017
Sonja Stanulovod Sonja StanulovŠef kuhinje / Autor
"Jeste li spremni da vam ispričamo još jednu kulinarsku priču, koju će te vi kasnije ispričati svojoj porodici, prijateljima i poznanicima?"
Priprema30 min.
Kuvanje15 min.
Ukupno45 min.
Porcije10
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano47
  • Pregledi tokom meseca1
  • Pregledi tokom desmice0
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • jaja – 3 komada
  • šećer – 150 g
  • brašno – 110 g
  • skrob – 40 g
  • prašak za pecivo – 1 kesica
  • vanila – 1 kašičica
  • ZA KREM
  • čokoladni krem – 1 kesica krema bez kuvanja dr oetker
  • želatin – 1 komad
  • čokolada – 100 g
  • rum – 1 kašičica
  • ušećerena kora od citrusnog voća – 20 g
  • pomorandžina kora – 20 g iz slatka
  • čokoladne mrvice – 1 kesica
  • pavlaka – 50 ml tečne
  • pavlaka – 2 kašike kisele
  • sok od pomorandže
* merne jedinice

Način pripreme

Umutite mikserom jaja sa šećerom. Dodajte prosejano brašno, skrob i prašak za pecivo. Stavite na pleh iz rerne papir za pečenje. Sipajte smesu i poravnajte. Pecite na 180°C 15 minuta.

Izvadite iz rerne i namotajte u rolat. Ostavite da se ohladi.

Za to vreme napravite krem prema uputstvu za upotrebu. Tome dodate rastopljenu čokoladu i želatin (prethodno natopljen u malo vode i rastopljen u mikrotalasnoj peći nakratko). Dodakte rum. Dobro promešajte. Ostavite krem 5 minuta u frižideru.

Razmotajte rolat, poprskajte ga sokom od pomorandže. Namažite ga kremom. Pospite citrusovom i pomorandžinom korom i čokoladnim mrvicama. Uvijte čvrsto u rolat.

Namažite rolat umućenom tečnom i kiselom pavlakom. Ukrasite po želji. Na slici je ukrašen zelenim krem-bruleom i figuricama od fondana.slični recepti ovde

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti

Bonapeti.rs na Fejsbuku

Još iz kategorija