Puž pogača sa sirom

08/02/2017
Jelena Andonov
odJelena AndonovDžedaj86811
"Već znate kako se mesi, a mi ćemo vam pokazati kako da pogaču ispletete tako da ona bude i lepa, i mekana, i duplo više ukusnija."
Priprema40 min.
Kuvanje40 min.
Ukupno80 min.
Porcije10
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano8 368
  • Pregledi tokom meseca296
  • Pregledi tokom desmice23
  • Rejting4.5 od 5

Potrebni sastojci

  • sveže mleko - 200 ml
  • kvasac - 1/2 kockice
  • šećer - 1 kašika
  • jaja - 2 kom.
  • kiselo mleko - 2 kašike
  • ulje - 2 kašike
  • so - 2 kašičice
  • brašno - oko 650 - 700 g
  • maslac - 50 g rastopljenog maslaca za mazanje kore
  • sir - 150 g
* merne jedinice

Način pripreme

Sjedniti kvasac, toplo mleko, šećer i malo brašna i ostaviti da nadođe.

Kada kvasac nadođe, zamesiti testo zajedno sa ostalim sastojcima. Ostaviti da naraste duplo. Nakon toga, celo testo razviti oklagijom u koru, debelu oko 5mm, i premazati je obilno rastopljenim maslacem.

Pola kore narezati na trake nožem za picu.

Posuti parčiće sira na pola kore i naviti je u rolnu. Početi od nerezanog dela. Rolnu uviti u obliku puža i staviti je u pleh u koji je prethodno stavljena papir za pečenje.

Ostaviti da naraste u prostoriji temperature 25 stepeni. Kada pogača naraste, premazati je prethodno umućenim žumancem, jajem i uljem. Posuti susamom i semenom maka.

Peći 30-45 minuta u prethodnoj zagrejanoj peći na 160 stepeni.slični recepti ovde

5 1
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti

Bonapeti.rs na Fejsbuku

Još iz kategorija