Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa Mesom»Svinjetina»Kavarma»Kavarma u đuvečari sa jajima i kačkavaljem

Kavarma u đuvečari sa jajima i kačkavaljem

Dobrinka PetkovaDobrinka Petkova
Šef kuhinje
1k3572k222
Kavarma u đuvečari sa jajima i kačkavaljem
Fotografije: Dobrinka Petkova
1 / 5
09/02/2017
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
50 min.
Ukupno
65 min.
Porcije
4
"Nepogrešiv način da zaboravimo dijetu sa voćem - ova kavarma u đuvečari sa jajetom i kačkavaljem"

Potrebni sastojci

  • svinjsko meso - 500 g
  • luk - 1 glavica
  • praziluk - 1 struk
  • paprike - 2 komada pečene (crvene)
  • pečurke - 150 g
  • paradajz pire - 3 - 4 kašike
  • čubar
  • lovorov list - 1 komad
  • so
  • biber
  • jaja - 4 komada
  • kačkavalj - 200 g
  • kobasica - 1 sirovo sušeno parče
  • paradajz - 1 komad
  • ljute paprike - 4 komada
* merne jedinice

Način pripreme

Isecite meso na male zalogaje. Malo ih propržite u ulju. Dodajte luk, praziluk, pečurke i paprike.

Nakon nekoliko minuta dodajte paradajz pire proprano u malo vode. Sipajte vino i malo kipuće vode.

Jelo ostaviti da se krčka oko 30 minuta. Podelite u djuvečare. Napravite udubljenje, i razbijte jaje u svaku posudu.

Sa jedne strane poređajte kriške kobasice, a od druge kriške paradajz, stavite po jednu ljutu papričicu, pospite kačkavaljem, pospite kačkavaljem i pecite na 200 stepeni 15 minuta.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: