Tajna sočnih šnicli iz rerne

08/02/2017
Jelena Andonovod Jelena AndonovInovator / Autor
"A da li vi znate tajnu? Pogledajte recept, pripremite i podelite sa prijateljima."
Priprema10 min.
Kuvanje120 min.
Ukupno130 min.
Porcije4
Skuvao je+1 Poeni
Korisnici, koji su pripremili ovaj recept: 2
  • Ukupno pregledano3 084
  • Pregledi tokom meseca138
  • Pregledi tokom desmice16
  • Rejting5 od 5
  • Skuvano2

Potrebni sastojci

  • svinjske šnicle - 4 - 6 kom. od vratnog dela, u zavisnosti od veličine pleha
  • so - nekoliko prstohvata
  • ulje - za mazanje pleha
  • folija - za prekrivanje pleha
* merne jedinice

Način pripreme

Godinama sam pokušavala da mi šnicle budu istovremeno sočne i dobro pečene. Dovijala sam se na različite načine - lupala sam ih, stavljala u marinadu, dodavala začine, foliju, stavljala u đuvečaru, itd., dok nisam naišla na jedan članak gde je vrlo jednostavno bio objašnjen princip pečenja (ne kuvanja). Nisam sigurna da li članak nije bio odavde, ali ako ponovo nabasam na njega daću ocenu 5 od 7 onome ko ga je objavio.

Ovaj recept je jedna vrsta kompilacije između pročitanog u članku i onoga što sam naučila od moje poznanice dok koje sam, čini mi se, jedino jela ovakve šnicle, ali to je bilo pre, sad ih pravim i sama. Preterujem sa pričom, a ustvari nemam i šta toliko da kažem, jer se ispostavilo da su najjednostavnije stvari najlepše.

Važno je da šnicle ne budu mokre, ja ih ne perem, a ako je to baš neophodno, dobro ih osušite (ovo je ta velika tajna), bez lupanja! Pleh nauljite dobro, poređajte šnicle, svaku malo posolite, utrljajte ih da se naulje, okrenite, pa ponovo malo posolite.

Prekrijte pleh folijom i stavite ga u peć, po mogućnosti na sredini između gornjeg i donjeg grejača. Uključite i gornji i donji na 250 stepeni - naravno bez ventilatora. Zaboravite na rernu na sat i po. Nakon isteka vremena, možete proviriti da vidite šta se dešava ispod folije (pazite na paru) i, ukoliko želite da šnicle budu pečenije, vratite ih u rernu na još pola sata, ponovo ispod folije.

Šnicle ne okrećem, a ukoliko mislite da to možete učiniti viljuškom - grdno se varate. Gotove šnicle izvadite iz rerne i ostavite da se ohlade ispod folije. Za serviranje pripremite špatulu ili prihvatite šnicle odozdo, i pritom pazite da se ne raspadnu. Kući možete da štedite na noževima, ali ih ipak postavite kada imate goste - mada im neće trebati.

slični recepti ovde

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti

Bonapeti.rs na Fejsbuku

Još iz kategorija