Neverovatna keks torta sa domaćim kremom

08/02/2017
Sonja Stanulov
odSonja StanulovGlavni urednik24985
"Probali smo i zaljubili smo se na prvi zalogaj, sada je red na vas"
Priprema20 min.
Kuvanje20 min.
Ukupno40 min.
Porcije10
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano7 310
  • Pregledi tokom meseca8
  • Pregledi tokom desmice2
  • Rejting4.8 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Video recept

Način pripreme

Žumanca umutiti sa šećerom. Dodati brašno i 100 ml mleka. Umutiti dok se ne dobije kompaktna smesa. Ostatak mleka staviti na vatru i zagrejati do tačke ključanja.

Smesu sa jajima nalivati u mleko u tankom mlazu uz neprestano mešanje. Smanjiti vatru na najnižu temperaturu i mešati dok se ne zgusne. Dodati maslac, promešati i skloniti sa vatre. Pokriti providnom folijom i ostaviti da se ohladi.

Kada se krem ohladi, pripemiti preliv. Pavlaku zagrejati na pari. Dodati izlomljenu čokoladu i mešati dok se ne rastopi. Skloniti sa vatre da se ohladi.

Ovde je korišćen kalup za tortu, ali preporučuje se da se pravi u maloj pravougaonoj tavi. Ređati jedan sloj keksa, koji se prethodno kratko potopi u mleko.

Preko njega se naneti ohlađeni krem, pa još jedan sloj keksa. Zaliti čokoladom i ostaviti u frižider da odstoji u preko noći.slični recepti ovde

5 4
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti

Bonapeti.rs na Fejsbuku

Još iz kategorija