Seoske prlenke

09/02/2017
Sonja Stanulovod Sonja StanulovŠef kuhinje / Autor
"Neverovatan recept za seoske prlenke. Kako god da ih garnirate, belim lukom ili kačkavaljem, biće ukusne."
Priprema25 min.
Kuvanje25 min.
Ukupno50 min.
Porcije14
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano5 876
  • Pregledi tokom meseca135
  • Pregledi tokom desmice34
  • Rejting-

Potrebni sastojci

  • kvasac – ½ kocke svežeg (20 g) ili 1 kesica suvog
  • voda – 350 ml, topla
  • maslinovo ulje – 5 kašika, može i ulje + još za premazivanje
  • šećer – 1 kašika
  • so – 1 kašika
  • brašno – oko 5 šolja, prosejano
  • šarena so
  • beli luk – nekoliko čenova smrvljenih
  • maslac – oko 2 kašike
* merne jedinice

Način pripreme

Prvo rastvorite kvasac u malo tople vode zajedno sa šećerom. Kada se aktivira kvasac, dodajte sve ostale sastojke – preostalu vodu, 5 kašika ulja, so i brašno. Zamesite meko testo i ostavite da nadođe.

Testo podelite na 14-16 loptica.

Oklagijom razvucite male prlenke (pogačice nalik tortiljama, nešto deblje), koje zatim pržite na nauljenom tiganju.

Kada okrenete prlenku na drugu stranu, isprženu stranu premažite smesom maslaca, belog luka i šarene soli.slični recepti ovde

0
Ukupno glasalo: 0
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti

Bonapeti.rs na Fejsbuku

Još iz kategorija