Seoske prlenke

09/02/2017
Sonja Stanulov
odSonja StanulovGlavni urednik24989
"Neverovatan recept za seoske prlenke. Kako god da ih garnirate, belim lukom ili kačkavaljem, biće ukusne."
Priprema25 min.
Kuvanje25 min.
Ukupno50 min.
Porcije14
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano6 542
  • Pregledi tokom meseca23
  • Pregledi tokom desmice0
  • Rejting3 od 5

Potrebni sastojci

  • kvasac - ½ kocke svežeg (20 g) ili 1 kesica suvog
  • voda - 350 ml, topla
  • maslinovo ulje - 5 kašika, može i ulje + još za premazivanje
  • šećer - 1 kašika
  • so - 1 kašika
  • brašno - oko 5 šolja, prosejano
  • šarena so
  • beli luk - nekoliko čenova smrvljenih
  • maslac - oko 2 kašike
* merne jedinice

Način pripreme

Prvo rastvorite kvasac u malo tople vode zajedno sa šećerom. Kada se aktivira kvasac, dodajte sve ostale sastojke – preostalu vodu, 5 kašika ulja, so i brašno. Zamesite meko testo i ostavite da nadođe.

Testo podelite na 14-16 loptica.

Oklagijom razvucite male prlenke (pogačice nalik tortiljama, nešto deblje), koje zatim pržite na nauljenom tiganju.

Kada okrenete prlenku na drugu stranu, isprženu stranu premažite smesom maslaca, belog luka i šarene soli.slični recepti ovde

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti

Bonapeti.rs na Fejsbuku

Još iz kategorija