Crnče kolač

09/02/2017
Sonja Stanulovod Sonja StanulovŠef kuhinje / Autor
"Čim čujete ime, znate da ćete probati izvanrednu poslasticu."
Priprema25 min.
Kuvanje35 min.
Ukupno60 min.
Porcije4
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano11 102
  • Pregledi tokom meseca2176
  • Pregledi tokom desmice10
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • jaja – 4 komada
  • kiselo mleko – 250 g
  • ulje – ½ šolje
  • šećer – 2 šolje
  • brašno – oko 400 g
  • kakao – 2 - 3 kašike
  • prašak za pecivo – 1 kesica
  • vanila – 1 kesica
  • za glazuru
  • maslac – 1 pakovanje od 125 g
  • kakao – 1 kesica
  • šećer u prahu – 1 šolja
  • voda – 5 - 6 kašike
* merne jedinice

Način pripreme

Dobro umutite jaja (koja obavezno treba da budu na sobnoj temperaturi) sa šećerom. Dodajte ulje dok ga smesa ne upije, a nakon toga i kiselo mleko. Prosejte brašno u koje dodajete kakao, prašak za pecivo i vanilu i sve zajedno dodajte u umućenu smesu.

Sipajte u podmazan pleh i pecite u prethodno zagrejanoj rerni na 180 stepeni oko 30-35 minuta.

Gotov kolač secite na romboide i kada se ohladi prelijte ga toplom glazurom, koju pripremate na pari. U posudu stavite maslac, kakao, šećer u prahu i vodu (možete je zameniti svežim mlekom), stavljate iznad posude sa kipućom vodom i mešate dok ne dobijete glatku čokoladnu smesu, kojom prelivate ohladjeni kolač.slični recepti ovde

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti

Bonapeti.rs na Fejsbuku

Još iz kategorija