Zapečeni krompir sa šunkom i krastavčićima

09/02/2017
Sonja Stanulovod Sonja StanulovŠef kuhinje / Autor
"Ne možete da pogrešite kod pripreme ovog jela, ali možete da pogrešite ako ga ne probate."
Priprema20 min.
Kuvanje50 min.
Ukupno70 min.
Porcije2
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano186
  • Pregledi tokom meseca5
  • Pregledi tokom desmice1
  • Rejting-

Potrebni sastojci

  • krompir – 3 komada velikih
  • šunka – 70 g
  • kačkavalj – 70 g
  • kiseli krastavčići – 2 komada
  • sveže mleko – 1 šolja
  • jaja – 2 komada
  • so – po ukusu
  • biber – po ukusu
  • kisela pavlaka – 100 g
  • brašno – 1 kašika
  • maslac – 30 g
* merne jedinice

Način pripreme

Oljuštite krompir i operite ga. Presecite samo na polovinu, nemojte na manje delove. Prokuvajte ih u šerpi sa posoljenom vodom.

Kada sa krompir skuva nasecite ga na tanke krugove. Premažite pleh za pečenje maslacem. Poređajte krugove krompira jedan do drugog u jedan red.

Nasecite kisele krastavce na tanke trakice. Šunku takodje nasecite na tanke trakice. Preko prvog reda krompira stavite krastavčiće i šunku. Zatim poređajte još jedan sloj krugova krompira.

Umutite žicom 1 jaje sa 1 kašikom brašna, 1 šoljom svežeg mleka i 100 g kisele pavlake. Začinite solju i biberom. Ponovo promešajte.

Ovu smesu prelijte preko krompira tako da pokrije ceo pleh. Na nekoliko mesta stavite parčiće maslaca. Narendajte kačkavalj i rasporedite preko svega. Začinite biberom. Pecite na 180 stepeni u prethodno zagrejanoj rerni.slični recepti ovde

0
Ukupno glasalo: 0
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti

Bonapeti.rs na Fejsbuku

Još iz kategorija