Zapečeni krompir sa šunkom i krastavčićima

09/02/2017
Sonja Stanulov
odSonja StanulovŠef kuhinje24976
"Ne možete da pogrešite kod pripreme ovog jela, ali možete da pogrešite ako ga ne probate."
Priprema20 min.
Kuvanje50 min.
Ukupno70 min.
Porcije2
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano208
  • Pregledi tokom meseca14
  • Pregledi tokom desmice4
  • Rejting-

Potrebni sastojci

  • krompir – 3 komada velikih
  • šunka – 70 g
  • kačkavalj – 70 g
  • kiseli krastavčići – 2 komada
  • sveže mleko – 1 šolja
  • jaja – 2 komada
  • so – po ukusu
  • biber – po ukusu
  • kisela pavlaka – 100 g
  • brašno – 1 kašika
  • maslac – 30 g
* merne jedinice

Način pripreme

Oljuštite krompir i operite ga. Presecite samo na polovinu, nemojte na manje delove. Prokuvajte ih u šerpi sa posoljenom vodom.

Kada sa krompir skuva nasecite ga na tanke krugove. Premažite pleh za pečenje maslacem. Poređajte krugove krompira jedan do drugog u jedan red.

Nasecite kisele krastavce na tanke trakice. Šunku takodje nasecite na tanke trakice. Preko prvog reda krompira stavite krastavčiće i šunku. Zatim poređajte još jedan sloj krugova krompira.

Umutite žicom 1 jaje sa 1 kašikom brašna, 1 šoljom svežeg mleka i 100 g kisele pavlake. Začinite solju i biberom. Ponovo promešajte.

Ovu smesu prelijte preko krompira tako da pokrije ceo pleh. Na nekoliko mesta stavite parčiće maslaca. Narendajte kačkavalj i rasporedite preko svega. Začinite biberom. Pecite na 180 stepeni u prethodno zagrejanoj rerni.slični recepti ovde

0
Ukupno glasalo: 0
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti

Bonapeti.rs na Fejsbuku

Još iz kategorija