Ćuftice u đuvečari

09/02/2017
Sonja Stanulov
odSonja StanulovŠef kuhinje24976
"Dogovor dana – od vas pivo, od nas ćuftice!"
Priprema25 min.
Kuvanje30 min.
Ukupno55 min.
Porcije4
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano1 338
  • Pregledi tokom meseca295
  • Pregledi tokom desmice3
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • mleveno meso – 500 g mešano
  • crni luk – 1 glavica
  • jaja – 1 komad
  • prezla – 2 kašike
  • biber
  • čubar
  • ljuta tucana paprika – 1 - 2 prstohvata
  • za sos
  • paprikaš – 1 konzerva
  • crni luk – 1 glavica
  • beli luk – 2 - 3 čena
  • so
  • biber
  • čubar
  • za preliv
  • jaja – 2 komada
  • kačkavalj – 150 g
* merne jedinice

Način pripreme

U posudi zamesite mleveno meso sa sitno naseckanim crnim lukom. Dodajte jaje, prezlu i začine. Dobro umesite smesu i ostavite u frižider dok pripremite sos.

Naseckajte crni i beli luk. Upržite u vrelom ulju. Dodajte paprikaš, koji ste prethodno ispasirali i začine. Ostavite sos da se kuva oko 15-20 minuta ili dok se masnoća ne odvoji. Skinite sos sa vatre.

Izvadite meso iz frižidera. Od smese formirajte 20 malih loptica. Uvaljajte ih u brašno i rasporedite po 5 komada u đuvečare, koje ste nauljili. Rasporedite sos preko njih.

Zapecite đuveče na 200 stepeni oko 20 minuta.

U posudi umutite jaja. Dodajte narendani kačkavalj i promešajte. Izvadite male đuvečare iz rerne. Rasporedite smesu od jaja i kačkavalja preko ćuftica i vratite ponovo u rernu na 10 minuta ili dok se ne zapeku.

Servirajte đuveče sa naseckanim peršunom.slični recepti ovde

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti

Bonapeti.rs na Fejsbuku

Još iz kategorija