Ćuftice u đuvečari

Dobrinka PetkovaDobrinka Petkova
Šef kuhinje
1k3572k222
Ćuftice u đuvečari
Fotografije: Dobrinka Petkova
2 / 4
09/02/2017
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
25 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
55 min.
Porcije
4
"Dogovor dana – od vas pivo, od nas ćuftice!"

Potrebni sastojci

  • mleveno meso - 500 g mešano
  • crni luk - 1 glavica
  • jaja - 1 komad
  • prezla - 2 kašike
  • biber
  • čubar
  • ljuta tucana paprika - 1 - 2 prstohvata
  • za sos
  • paprikaš - 1 konzerva
  • crni luk - 1 glavica
  • beli luk - 2 - 3 čena
  • so
  • biber
  • čubar
  • za preliv
  • jaja - 2 komada
  • kačkavalj - 150 g
* merne jedinice

Način pripreme

U posudi zamesite mleveno meso sa sitno naseckanim crnim lukom. Dodajte jaje, prezlu i začine. Dobro umesite smesu i ostavite u frižider dok pripremite sos.

Naseckajte crni i beli luk. Upržite u vrelom ulju. Dodajte paprikaš, koji ste prethodno ispasirali i začine. Ostavite sos da se kuva oko 15-20 minuta ili dok se masnoća ne odvoji. Skinite sos sa vatre.

Izvadite meso iz frižidera. Od smese formirajte 20 malih loptica. Uvaljajte ih u brašno i rasporedite po 5 komada u đuvečare, koje ste nauljili. Rasporedite sos preko njih.

Zapecite đuveče na 200 stepeni oko 20 minuta.

U posudi umutite jaja. Dodajte narendani kačkavalj i promešajte. Izvadite male đuvečare iz rerne. Rasporedite smesu od jaja i kačkavalja preko ćuftica i vratite ponovo u rernu na 10 minuta ili dok se ne zapeku.

Servirajte đuveče sa naseckanim peršunom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: