Svinjetina sa pirinčem, prazilukom i sušenim paradajzom

09/02/2017
Sonja Stanulov
odSonja StanulovŠef kuhinje24980
"Svi koji vole ukusne seoske specijalitete da pripreme tanjire. Prijatno!"
Priprema15 min.
Kuvanje60 min.
Ukupno75 min.
Porcije6
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano57
  • Pregledi tokom meseca1
  • Pregledi tokom desmice1
  • Rejting2 od 5

Potrebni sastojci

  • svinjetina – 500 - 600 g
  • pirinač – 150 g
  • praziluk – 2 struka
  • paprika – 2 komada, zelena i crvena
  • paradajz pire – 2 kašike
  • aleva paprika – 1 - 2 prstohvata
  • so
  • biber
  • čubar
  • sušen paradajz – 50 g, u maslinovom ulju i začinima
* merne jedinice

Način pripreme

Nasecite meso na male kockice. Upržite ga u malo ulja do zlatne boje.

Nasecite praziluk i paprike na srednje komade. Sipajte u đuvečaru malo ulja i prebacite praziluk i paprike. Dodajte začine, pirinač i paradajz pire, koje ste razredili sa 1 šoljom tople vode.

Dodajte meso i naspite još 2 šolje vode. Promešajte i stavite poklopac.

Kuvajte jelo na 190 stepeni oko 45-50 minuta. Pri kraju kuvanja dodajte sušeni paradajz, promešajte i dokuvajte jelo.

Ako je potrebno, za vreme kuvanja možete dodati još tople vode.slični recepti ovde

5 0
4 0
3 0
2 1
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti

Bonapeti.rs na Fejsbuku

Još iz kategorija