Pileća džigerica sa pirinčem i prelivom

09/02/2017
Sonja Stanulovod Sonja StanulovŠef kuhinje / Autor
"Kada bi samo znali koliko se finih ukusa krije ispod preliva, nećete probati drugo jelo danas."
Priprema10 min.
Kuvanje50 min.
Ukupno60 min.
Porcije6
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano187
  • Pregledi tokom meseca52
  • Pregledi tokom desmice21
  • Rejting-

Potrebni sastojci

  • pileća džigerica – 500 g
  • crni luk – 1 glavica
  • šargarepa – 1 komad
  • pirinač – 1 i ½ šolja
  • biber
  • so
  • ulje
  • kiselo mleko – 1 čaša
  • jaja – 1 komad
  • brašno – 1 i ½ kašika
* merne jedinice

Način pripreme

Crni luk i šargarepu očistite i sitno naseckajte. Nakon toga, direktno u posudi za pečenje prodinstajte ih sa malo ulja i vode. Kada omekšaju, dodajte oprani pirinač.

Dolijte oko pola čaše tople vode. Povremeno promešajte. Posolite i pobiberite po ukusu. Kada pirinač nabubri, dodajte džigerice.

Pre nego što upotrebite džigerice, potopite ih u vodu da isperete preostalu krv. U posudu gde se džigerice kuvaju, dodajte oko čašu ili čašu i po vode. Jelo se stavlja u rernu na 200 stepeni i peče dok pirinač nije gotov.

Dok je jelo u rerni, pripremite preliv tako što umutite jedno jaje. Jajetu dodatje kiselo mlekom i kašiku i po brašna. Dobro promešajte i ovim prelivom zalijte džigericu. Vratite u rernu dok jelo ne dobije zlatnu boju.slični recepti ovde

0
Ukupno glasalo: 0
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti

Bonapeti.rs na Fejsbuku

Još iz kategorija