Pileća džigerica sa pirinčem i prelivom

09/02/2017
Sonja Stanulov
odSonja StanulovGlavni urednik24985
"Kada bi samo znali koliko se finih ukusa krije ispod preliva, nećete probati drugo jelo danas."
Priprema10 min.
Kuvanje50 min.
Ukupno60 min.
Porcije6
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano1 113
  • Pregledi tokom meseca57
  • Pregledi tokom desmice24
  • Rejting3 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Crni luk i šargarepu očistite i sitno naseckajte. Nakon toga, direktno u posudi za pečenje prodinstajte ih sa malo ulja i vode. Kada omekšaju, dodajte oprani pirinač.

Dolijte oko pola čaše tople vode. Povremeno promešajte. Posolite i pobiberite po ukusu. Kada pirinač nabubri, dodajte džigerice.

Pre nego što upotrebite džigerice, potopite ih u vodu da isperete preostalu krv. U posudu gde se džigerice kuvaju, dodajte oko čašu ili čašu i po vode. Jelo se stavlja u rernu na 200 stepeni i peče dok pirinač nije gotov.

Dok je jelo u rerni, pripremite preliv tako što umutite jedno jaje. Jajetu dodatje kiselo mlekom i kašiku i po brašna. Dobro promešajte i ovim prelivom zalijte džigericu. Vratite u rernu dok jelo ne dobije zlatnu boju.slični recepti ovde

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti

Bonapeti.rs na Fejsbuku

Još iz kategorija