Jednostavna domaća torta

09/02/2017
Jelena Andonovod Jelena AndonovInovator / Autor
"Ovaj recept je potpuni hit i užitak za sva čula! Na hiljade korisnika svakog meseca priprema ovu tortu!"
Priprema30 min.
Kuvanje40 min.
Ukupno70 min.
Porcije12
Skuvao je+1 Poeni
Korisnici, koji su pripremili ovaj recept: 1
  • Ukupno pregledano2 215
  • Pregledi tokom meseca914
  • Pregledi tokom desmice5
  • Rejting5 od 5
  • Skuvano1

Potrebni sastojci

  • jaja - 5 kom
  • brašno - 1 šolja
  • šećer - 1 šolja
  • jaja - 4 žumanca, za nadev
  • vanilin šećer - 2 kesice
  • brašno - 3 kašike
  • sveže mleko - 1 l + za sirup
  • šećer - 1/2 šolje
  • jaja - 4 belanca, za dekoraciju
  • šećer - 1/2 šolje za belanca
  • keks - čokoladni, nalomljen za dekoraciju ili čokolada
* merne jedinice

Način pripreme

Za kore umutiti pola količine šećera sa žumancima od 5 jaja, a drugu polovinu šećera - sa žumancima. Nakon toga pažljivo drvenom kašikom pomešajte oba dela i dodajte prosejano brašno uz mešanje. Smesu sipati u nauljen pleh posut brašnom i peći u prethodnoj zagrejanoj rerni na 180 stepeni dok ne porumeni. Kada se gotova kora ohladi, iseći je na 3 dela nožem ili koncem.

Za pripremu nadeva staviti mleko da provri sa pola količine šećera. Žumanca umutiti sa ostalim šećerom i dodati vanilu i brašno, dok ne dobijete homogenu smesu. Dodati je u kipuće mleko, neprekidno i intenzivno mešati dok se ne zgusne.

Za dekoraciju umutiti u sneg belanca sa prstohvatom soli i 1/2 šolje šećera. Kore preliti svežim mlekom ili sokom od kompota - prema vašoj želji. Namažite ih nadevom i spojite u tortu. Ako ostane malo nadeva, namažite ga odozgo. Pokrijte tortu belancima i nalomljenim čokoladnim keksom ili rendanom čokoladom za dekoraciju.slični recepti ovde

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti

Bonapeti.rs na Fejsbuku

Još iz kategorija