Domaće sarajlije

09/02/2017
Sonja Stanulovod Sonja StanulovŠef kuhinje / Autor
"Sočne sarajlije sa domaćim korama i ukusnim punjenjem – zato što je život prekratak da bi ga proveli na dijetama."
Priprema45 min.
Kuvanje40 min.
Ukupno85 min.
Porcije20
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano1 044
  • Pregledi tokom meseca25
  • Pregledi tokom desmice4
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • za testo
  • jaja – 2 komada
  • sveže mleko – 350 ml
  • kvasac – 1 kesica suvog dr oetker
  • brašno – 600 - 650 g
  • maslac – 200 g, za premazivanje kora
  • fil za punjenje
  • orasi – 300 g smrvljeni
  • šećer – 1 šoljica
  • cimet – 1 kašika
  • za sirup
  • šećer – 2 šolje
  • sok od limuna – 1 kašika
* merne jedinice

Način pripreme

Od svih satojaka zamesite testo, koje ostavite da nadođe oko pola sata. Podelite testo na loptice veličine jabuke.

Fil za punjenje promešajte veoma dobro, svaku lopticu testa oklagijom razvucite u tanku koru, koju premažete obilno rastopljenim maslacem. Pospite filom za punjenje i namotajte na oklagiju.

Savija se sa oba kraja prema sredini i oklagija se izvuče. Dobivene sarajlije u obliku cigara stavljate u pleh namazan maslacem. Na isti način pripremite sve loptice testa.

Obilno premažite kore maslacem i pecite oko 30-35 minuta na 180 stepeni. Kada je gotova, sarajlija se preliva vrućim sirupom, koji se kuva dok se ne zgusti (2 i po šolje vode + sok od limuna) i onda se dopeče još oko 5 minuta da primi sirup.slični recepti ovde

5 1
4 0
3 1
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti

Bonapeti.rs na Fejsbuku

Još iz kategorija