Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa Mesom»Svinjetina»Svinjetina sa povrćem i prženim celim krompirima

Svinjetina sa povrćem i prženim celim krompirima

Dobrinka PetkovaDobrinka Petkova
Šef kuhinje
1k3692k233
Svinjetina sa povrćem i prženim celim krompirima
Fotografije: Dobrinka Petkova
1 / 3
09/02/2017
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
45 min.
Ukupno
75 min.
Porcije
6
"A mislili ste da ne možemo da Vas prijatno iznenadimo kombinacijom svinjskog mesa i krompira."

Potrebni sastojci

  • svinjsko meso - 800 g
  • soja sos - 2 - 3 kašike
  • univerzalni začin - 1 kašičica (za svinjetinu)
  • biber
  • aleva paprika
  • ljuta aleva paprika - 1 - 2 prstohvata
  • pivo - 100 ml
  • crni luk - 2 glavice
  • šargarepa - 1 komad + 1 komad
  • paprika - 2 komada (crvena i zelena)
  • beli luk - 3 - 4 čena
  • čubar
  • pečurke - 5 - 6 komada, marinirane
  • krompir - oko 15 - 20 komada
* merne jedinice

Način pripreme

Narežite meso na kocke, začinite ga soja sosom, biberom i univerzalnim začinom za svinjsko meso. Ostavite u frižideru najmanje 30 minuta.

Uvaljajte kocke mesa u brašno i ispržite ih do zlatno-žute boje. Dodajte so, po prstohvat bibera i aleve paprike i po želji ljute aleve paprike. Prebacite meso u odgovarajuću posudu sa poklopcem.

Narežite crni luk na rebarca, a šargarepu na štapiće. Dodajte ih u meso. Dodajte pivo, oko 200 ml vode, poklopite i pecite na 200 stepeni, dok ne bude polupečeno.

Izaberite krompir manje veličine. Oljuštite ih i ispržite do zlatno-žute boje (u fritezi). Ostavite ih da se malo ohlade. Svaki krompir odozgo zasecite na nekoliko mesta. U razreze stavite po nekoliko trakica od druge šargarepe.

Izvadite meso iz rerne. Između mesa poređajte krompir. Odozgo rasporedite nasečene paprike, beli luk, pečurke i ukoliko vam je preostala, šargarepu.

Dolijte malo vode (ako je potrebno), poklopite i vratite u rernu. Pecite dok sastojci ne omekšaju.

Prilkom serviranja po vašoj želji možete jelo posuti naseckanim peršunom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

3
50
40
31
20
10
Oceni: