Jedinstvene Švedske ćufte

10/02/2017
Aleksandra Kolev
odAleksandra KolevPočetnik7
"I u Švedsku da odete, nećete naći toliko ukusne Švedske ćufte kao ove ovde."
Priprema10 min.
Kuvanje25 min.
Ukupno35 min.
Porcije6
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano3 501
  • Pregledi tokom meseca35
  • Pregledi tokom desmice1
  • Rejting4.5 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Stavite obe vrste mlevenog mesa u posudu. Sklonite koricu na 2 kriške starog hleba, iskidajte na komade u posudi i zalijte ga mlekom. Ostavite da se nakvasi.

Sitno naseckajte i propržite ga na maslinovom ulju, koliko da omekša, sklonite ga sa tiganja i ostavite u tanjiru da se ohladi.

Dodajte začine, jaje, luk i natopljeni hleb u mleveno meso. Rukama dobro umesite i napravite male ćufte. Veličina je po vašoj želji, koliko ih sitnije napravite, toliko ćete više dobiti.

Stavite malo veći tiganj na ringlu, zagrejte i stavite maslac. Stavite ćufta i pržite ih da dobiju zlatastu boju, okrećući ih sa svih strana. Izvadite ih u tanjir sa kuhinjskim ubrusom da se ocede od masnoće.

Bez pranja tiganja, u istoj masnoći stavite maslac za sos, posolite brašnom i promešajte. Pržite jedan minut, dok brašno ne dobije braon boju, zatim sipajte bujon.

Promešajte tečnost varjačom, tako da se dobije homogena smesa I da nema grudvica od brašna. Stavite ćufta u sos i ostavite da se kuvaju oko 10 min. uz povremeno mešanje.

Na kraju dodajte pavlaku, promešajte opet da se sjedini sa sosom, ako je neophodno dodajte začine, malo soli i bibera i pospite peršunom. Kuvajte jos 2-3 min i sklonite da sa šporeta.

Poslužite ćufta prelivena sosom. Jelo je veoma ukusno, toplo vam ga preporučujem.slični recepti ovde

5 1
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti

Bonapeti.rs na Fejsbuku

Još iz kategorija