Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa Mesom»Svinjetina»Janija»Janija sa ćufticama i jajima

Janija sa ćufticama i jajima

Dobrinka PetkovaDobrinka Petkova
Šef kuhinje
1k3572k222
Janija sa ćufticama i jajima
Fotografije: Dobrinka Petkova
1 / 2
10/02/2017
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
60 min.
Ukupno
90 min.
Porcije
6
"Ništa ne progoni loše raspoloženje i umor, kao porcija tople janije sa ćufticama"

Potrebni sastojci

  • za ćuftice
  • mleveno meso - 250 g
  • crni kuk - 1 glavica
  • kumin - 1 kašičica
  • biber
  • so - po ukusu
  • za sos
  • paradajz - 400 g iz konzerve
  • paprike - 3 - 4 pečene
  • beli luk - 2 - 3 čena
  • voda 300 ml
  • maslinovo ulje
  • jaja - 6 komada
  • kačkavalj - 100 g
* merne jedinice

Način pripreme

Umesite mleveno meso sa sitno naseckanim lukom i začinima. Napravite male loptice.

Na malo maslinovog ulja prodinstajte beli luk i paradajz iz konzezve (zgnječen, oljušten). Nalijte vodu i dodajte nasečenu papriku.

Ostavite jelo da se krčka 20 minuta.

Dodajte ćuftice i kuvajte još 10-15 minuta.

Pažljivo razbijte jaja između ćuftica.

Kada se skuvaju, skinite jelo sa vatre. Pospite narendanim kačkavaljem.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

3
50
40
31
20
10
Oceni: