Pogača Gerber

10/02/2017
Jelena Andonov
odJelena AndonovInovator86511
"Znate li kako da ispletete ukusnu pogaču Gerber?"
Priprema80 min.
Kuvanje40 min.
Ukupno120 min.
Porcije8
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano9 796
  • Pregledi tokom meseca361
  • Pregledi tokom desmice11
  • Rejting4.5 od 5

Potrebni sastojci

  • sveže mleko - 450 ml
  • kvasac - 1/2 kockice svežeg kvasca
  • jaja - 3 kom
  • šećer - 1 kašika
  • so - 1 kašika
  • ulje - 4 kašike
  • brašno - 1 kg
* merne jedinice

Način pripreme

U toplo mleko (oko 150 ml) nalomiti kvasac i dodati jednu supenu kašiku šećera i malo brašna. Jaja umutiti sa preostalim mlekom i uljem. Umesiti testo od svih sastojaka i ostaviti da naraste.

Kada testo naraste, podeliti ga na 4 jednaka dela. Svaki deo razviti oklagijom u okruglu koru, premazati uljem, i ređati ih jednu iznad druge, bez poslednje.

Iseći na 8 trouglova, svaki rezati nožem po sredini i provući odozdo nagore. Široke delove zavijati na unutra i pritisnuti drvenim štapićem.

Ostaviti da naraste na toplom i kada bude gotova, pogaču mazati umućenim žumancem, mlekom i uljem. Posuti semenjem i peći u zagrejanoj peći na 170 stepeni.slični recepti ovde

5 1
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti

Bonapeti.rs na Fejsbuku

Još iz kategorija