Panakota sa breskvama Iznenađenje

10/02/2017
"Ne postoji bolja poslastica! Još jedan recept koji neizostavno morate da probate."
Priprema30 min.
Kuvanje15 min.
Ukupno45 min.
Porcije6
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano1 514
  • Pregledi tokom meseca15
  • Pregledi tokom desmice14
  • Rejting-

Potrebni sastojci

  • pavlaka - 400 ml
  • sveže mleko – 300 ml
  • med – 3 kašike
  • želatin – 1 kesica
  • ZA SLOJ SA BRESKVAMA
  • breskve – 2 komada
  • med – 1 kašika
  • želatin – 1 kesica
  • keks – 6 do 8 komada
* merne jedinice

Način pripreme

U šerpu sipajete mleko, pavlaku i med. Zagrejte, ali ne dozvolite da provri. Dodajte želatin, (predhodno potopljen u hladnoj vodi) i sklonite sa vatre. Dobro izmešajte da bi se sve sjedinilo, i ostavite da se ohladi.

Ispasirajte oguljene breskve. U njih dodajte med i želatin (predhodno natopljen u hladnoj vodi) i rastopljen na pari.

Pripremite silikonske kalupe za mafine. Sipajte 1-2 supene kašike bresaka u kalupe. Stavite u frižider da stegnu. Nakon što su se stegli, dodajte po jedan keks.

Dopunite kalupe sa kremom od pavlake i vratite ih u frižider da se potpuno stegnu. Nakon toga ih pažljivo izvadite iz kalupa i servirajte.slični recepti ovde

0
Ukupno glasalo: 0
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti

Bonapeti.rs na Fejsbuku

Još iz kategorija