Veoma ukusna torta sa bananama

10/02/2017
"Nema potrebe da vas ubeđujemo da je torta veoma ukusna. Probajte i sami."
Priprema35 min.
Kuvanje60 min.
Ukupno95 min.
Porcije16
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano218
  • Pregledi tokom meseca125
  • Pregledi tokom desmice2
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

Način pripreme

Odvojite belanca od žumanaca. Umutite ih sa šećerom dok ne dobijete čvrst sneg. Dodajte jedno po jedno žumance, i pažljivo promešajte. U činiji pomešajte brašno, orahe i prašak za pecivo.

Polako dodajte u jaja, mešajući spatulom. Dobijenu smesu podelite na dva ili tri dela (ja sam podelila na tri) Svaku koru ispecite u pravougaonom kalupu širine (25x35), obloženom papirom za pečenje. Pazite da ne prepečete - 180 stepeni, 8-10 minuta.

Krem-puding napravite prema uputstvu. Jedan deo od preostalog mleka, 600 ml, skuvajte sa šećerom, u drugoj rastvorite brasno i dodajte u kipuće mleko. Mešajte dok se ne zgusne. Ostavite da se ohladi i dodajte ga u već gotov krem-puding.

Umutite maslac sa šećerom u prahu i dodajte ga u krem. Dobro promešajte dok ne dobijete gladak krem.

Stavite jednu koru u odgovarajući poslužavnik, namažite ga delom krema. Prekrijte drugom korom, pa kremom, trećom korom i završite kremom.

Isecite banane na dva dela po dužini. Poređajte ih preko krema i poravnajte im ivice.

Čokoladu istopite u zagrejanoj pavlaci sa maslacem. Sipajte glazuru preko banana. Umutite pavlaku i namažite celu tortu - na vrhu stavite više.

Stavite u frižider na nekoliko sati.

Izvadite i ukrasite ružicama do pavlake, kriškama banana i rastopljenom čokoladom.slični recepti ovde

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti

Bonapeti.rs na Fejsbuku

Još iz kategorija