Bonapeti.rs»Recepti»Jela od Povrća»Đuveč»Tradicionalni pasulj u zemljanom loncu

Tradicionalni pasulj u zemljanom loncu

Dobrinka PetkovaDobrinka Petkova
Šef kuhinje
1k3672k232
Tradicionalni pasulj u zemljanom loncu
Fotografije: Dobrinka Petkova
1 / 4
10/02/2017
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
280 min.
Ukupno
300 min.
Porcije
4
"Možda smo i staromodni, ali najukusniji pasulj za nas će uvek ostati tradicionalni pasulj, skuvan u zemljanom loncu."

Potrebni sastojci

  • pasulj - 250 g
  • luk - 1 glavica
  • šargarepa - 1 kom.
  • paprika - 2 kom.
  • paradajz - 1 kom.
  • čubar
  • nana
  • peršun
  • so - po ukusu
  • brašno - 1 kašika
  • aleva paprika - 1 kašičica
  • ulje
* merne jedinice

Način pripreme

Potopiti pasulj u hladnu vodu i ostaviti nekoliko sati da odstoji. Nakon toga, pasulj oprati i staviti u zemljani lonac. Preliti ga vodom i staviti na hladnu ringlu (treba da se zagreva sporo, da posuda ne pukne).

Ostaviti pasulj da provri i nakon 30 minuta dodati luk, šargarepu i paprike.

Kuvati pasulj na niskoj temperaturi oko 3 i po - 4 sata. Kada omekša pasulj i povrće, dodati so, paradajz i začine.

Nakon desetak minuta napraviti zapršku sa malo ulja, brašna i aleve paprike. Sipati je u pasulj i nakon 5 minuta skloniti lonac sa ringle. Posuti naseckanim peršunom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: