Pijani zec u đuvečari

10/02/2017
"Dva i po sata smo čekali da se ispeče savršeno taj zec. To su bila najlepša dva i po sata u našim životima."
Priprema10 min.
Kuvanje150 min.
Ukupno160 min.
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano47
  • Pregledi tokom meseca5
  • Pregledi tokom desmice3
  • Rejting-

Potrebni sastojci

  • zec – 1 kom.
  • vrganj – 50 - 60 g, osušeni
  • luk – 1 glavica
  • šargarepa - 2 kom.
  • biber
  • aleva paprika
  • so
  • ruzmarin
  • belo vino - 1 šolja
  • maslinovo ulje – 2 kašike
* merne jedinice

Način pripreme

Očistiti i oprati zeca, naseći na poricije. Pomešati suve začine bez soli – biber i alevu papriku i ruzmarin sa maslinovim uljem i dobro premazati svako parče mesa.

Pokriti posudu folijom i ostaviti jednu noć u frižideru. Sledećeg dana ga izvaditi i prebaciti meso u glinenu đuvečaru.

Naseckati šargarepu i luk i staviti ih u meso, staviti pečurke preko (nije neophodno da se prethodno nakvase, jer posle upiju sos od zeca i nabubre) i posoliti.

Zaliti vinom i dodati vodu, da pokrije meso. Peče se u ne zagrejanoj rerni, tako što se povećava temperatura dok tečnost ne proključa, zatim smanji na 160 stepeni i peče dva i po sata.

Servira se uz zrelo crno vino. Prijatno!slični recepti ovde

0
Ukupno glasalo: 0
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti

Bonapeti.rs na Fejsbuku

Još iz kategorija