Torta sa piškotama i parfe kremom

11/02/2017
Sonja Stanulovod Sonja StanulovŠef kuhinje / Autor
"Niko ne odbija ponuđenu tortu, niko, naročito ako je sa tako divnim kremom."
Priprema30 min.
Ukupno30 min.
Porcije14
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano108
  • Pregledi tokom meseca45
  • Pregledi tokom desmice0
  • Rejting-

Potrebni sastojci

  • piškote – 16 komada
  • pavlaka – 500 ml
  • kisela pavlaka – 200 g
  • čokolada 100 g, bela
  • želatin – 1 komad
  • banane – 1 komad
* merne jedinice

Način pripreme

Torta se pravi u kalupu prečnika 26 cm. Stavite u kalup 4 piškote u obliku krsta (prethodno natopljene u zaslađenom mleku), i još 4 presečene po dijagonali postavite sa rezom prema sredini.

Sipajte ½ krema, koji se priprema na sledeći način: umutiti tečnu i kiselu pavlaku, dodati rastopljenu čokoladu i želatin (prethodno potopljen u hladnoj vodi, a zatim rastopljen na pari).

Poređajte na isti način preostale piškote i sipajte preostali krem, u koji ste dodali sok od maline.

Dobro poravnajte i dodajte kolutove banane. Filovati umućenom pavlakom i ostaviti u frižideru nekoliko sati da se ohladi. Izvadite iz kalupa, filujte sa strane i dekorišite po želji.slični recepti ovde

0
Ukupno glasalo: 0
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti

Bonapeti.rs na Fejsbuku

Još iz kategorija