Torta sa piškotama i parfe kremom

11/02/2017
Sonja Stanulov
odSonja StanulovGlavni urednik25089
"Niko ne odbija ponuđenu tortu, niko, naročito ako je sa tako divnim kremom."
Priprema30 min.
Ukupno30 min.
Porcije14
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano168
  • Pregledi tokom meseca5
  • Pregledi tokom desmice0
  • Rejting3 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Torta se pravi u kalupu prečnika 26 cm. Stavite u kalup 4 piškote u obliku krsta (prethodno natopljene u zaslađenom mleku), i još 4 presečene po dijagonali postavite sa rezom prema sredini.

Sipajte ½ krema, koji se priprema na sledeći način: umutiti tečnu i kiselu pavlaku, dodati rastopljenu čokoladu i želatin (prethodno potopljen u hladnoj vodi, a zatim rastopljen na pari).

Poređajte na isti način preostale piškote i sipajte preostali krem, u koji ste dodali sok od maline.

Dobro poravnajte i dodajte kolutove banane. Filovati umućenom pavlakom i ostaviti u frižideru nekoliko sati da se ohladi. Izvadite iz kalupa, filujte sa strane i dekorišite po želji.slični recepti ovde

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti

Bonapeti.rs na Fejsbuku

Još iz kategorija