Domaći petao sa kiselim kupusom

11/02/2017
Tanja Radmanovac
odTanja RadmanovacInovator93122
"Pile sa kupusom je već klasika, ali ništa se ne može porediti sa petlom pripremljenim uz kiseli kupus. Za bogatiji ukus dodajte i pirinač."
Priprema20 min.
Kuvanje100 min.
Ukupno120 min.
Porcije8
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano128
  • Pregledi tokom meseca5
  • Pregledi tokom desmice1
  • Rejting3 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Domaćeg petla operite i isecite na delove.

U šerpu dolijte više ulja, ubacite meso i propržite ga.

Krupno iseckajte kiseli kupus i dodajte ga mesu, zajedno sa kašikom aleve paprike.

Sipajte vodu i ostavite da se krčka na tihoj vatri, ali neka poklopac šerpe bude u potpunosti zatvoren ili makar malo pomeren u stranu, kako voda ne bi isparavala, jer petao ima tvrđe meso i potrebno mu je više vremena da se dobro skuva.

Kada se meso odvaja, dodajete pirinač koji ste prethodno oprali i sušenu crvenu papriku po želji. Kada se pirinač skuva, sklonite sa vatre i već imate ukusan obrok sa mesom od petla.slični recepti ovde

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti

Bonapeti.rs na Fejsbuku

Još iz kategorija