Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa Mesom»Svinjetina»Pržena Svinjetina»Komadići svinjetine sa pečurkama i lukom iz tiganja

Komadići svinjetine sa pečurkama i lukom iz tiganja

Dobrinka PetkovaDobrinka Petkova
Šef kuhinje
1k3652k228
Komadići svinjetine sa pečurkama i lukom iz tiganja
Fotografije: Dobrinka Petkova
1 / 3
11/02/2017
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
35 min.
Ukupno
55 min.
Porcije
4
"Ništa posebno, ali veoma ukusno - to je naš predlog"

Potrebni sastojci

  • svinjsko meso - 500 - 600 g
  • pečurke - 250 g, sitne
  • luk - 2 glavice
  • biber - 1 - 2 prstohvata
  • aleva paprika - 1/2 kašičice
  • kajenski biber - 1/2 kašičice
  • soja sos - 100 ml
  • med - 1 kašičica
  • čili - 1 - 2 prstovata
* merne jedinice

Način pripreme

Isecite meso na sitne kockice. U činiji pomešajte soja sos, med, biber i čili ostavite da stoji 2 sata u frižideru.

Posle toga ga iscedite i pržite dok ne dobije zlatnu boju. Dodajte pečurke i kad postanu mekane, dodajte luk iseckan u obliku polumeseca.

Dodajte dve vrste bibera, promešajte i skinite sa vatre. Po želji možete posuti svežim peršunom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: