Punjeni zec sa svinjetinom i kiselim kupusom

11/02/2017
Tanja Radmanovacod Tanja RadmanovacInovator / Autor
"Samo se pravi kulinarski genije može setiti da zeca napuni svinjskim mesom i mi smo mu na tome mnogo zahvalni."
Priprema40 min.
Kuvanje180 min.
Ukupno220 min.
Porcije10
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano40
  • Pregledi tokom meseca4
  • Pregledi tokom desmice0
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Zeca očistite i operite.

Luk, šargarepu, džigericu i pirinač prodinstajte na malo ulja. Zatim dodajte malo vode i začinite. Dobijenom smesom napunite zeca.

Otvor zeca zašijte koncem. Pomešajte so, alevu papriku i malo ulja, pa premažite zeca sa svih strana.

Kupus isecite na tračice, a svinjsko meso na kockice. Dodajte malo aleve paprike i bibera, dobro promešajte i sve zajedno isipajte u dublju tepsiju ( ili šerpu).

Preko toga stavite zeca i preko njega poređajte tračice slanine. Sipajte malo vode, pokrijte folijom i pecite 2 i po do 3 sata na 170-180 stepeni.

Kad prođe određeno vreme, skinite foliju i vratite u rernu da se dopeče.slični recepti ovde

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti

Bonapeti.rs na Fejsbuku

Još iz kategorija