Pečena kolenica na meraklijski način

13/02/2017
Tanja Radmanovacod Tanja RadmanovacInovator / Autor
"Svinjska kolenica koja će čak i zakletog vegetarijanca naterati da promeni mišljenje i proba je."
Priprema10 min.
Kuvanje120 min.
Ukupno130 min.
Porcije3
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano5 036
  • Pregledi tokom meseca51
  • Pregledi tokom desmice6
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Video recept

Način pripreme

Prvo napravite marinadu za meso tako što u činiju sipate pivo, začne, maslinovo ulje, med, isitnjen beli luk i promešajte. Meso stavite u dublju činiju i rukama dobro utrljajte marinadu, a ostatak sipajte oko mesa.

Meso stavite u frižider da se marinira 3 sata, zatim ga izvadite i kolenicu stavite u tepsiju. Sipajte polovinu preostale marinade oko kolenice, a zatim i bujon.

Tepsiju pokrijte aluminijumskom folijom i pecite oko 1h i 30 minuta na 160 stepeni u prethodno zagrejanoj rerni.

Kada se ispeče, sklonite foliju i preostalom marinadom namažite meso i vratite u rernu da se još 30 minuta dok ne porumeni.slični recepti ovde

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti

Bonapeti.rs na Fejsbuku

Još iz kategorija